Bizar…

Hoe bizar kan verdriet een land treffen?

 

Het overkwam Laurens van der Graaf, die met het gevoel van de tragische vliegramp met de Boeing 777 van Malaysia Airlines een gedicht schreef over hoe het zou zijn als hij in dat vliegtuig had gezeten. Dit gedicht publiceerde hij onder meer op zijn website www.laurensvandergraaf.nl. Hierop krijg hij de volgende reactie’s:

 

Hallo Laurens, jouw gedicht heeft een geweldige shock bij mij teweeg gebracht, ik vond het heel erg mooi, maar misschien weet je het niet maar er zat daadwerkelijk een Laurens van der Graaff in het vliegtuig. Hij was de lievelingsdocent Nederlands van mijn dochter Kaya op het Geert Groote College Amsterdam. Zij kan erg goed schrijven en dichten en daar heeft hij haar altijd in gestimuleerd. Zij stuurde mij vandaag een berichtje met iets over hem wat ik probeerde op te zoeken en zo kwam ik terecht bij jouw bericht, bizar gewoon die ene letter verschil, koester dat jij nog leeft.“

 

en

 

Bizar is wat er in mij opkomt en wat een prachtig gedicht.
Dertig jaar geluk en dan is het over…..
Heb een beeld van lang geleden, Laurens op fiets in de Lekerwaard, met zijn stralende lach…….
Hoop en wil denken dat het allemaal heel snel is gegaan, dat hij niet geleden heeft en een mooi, veel te kort, leven heeft gehad.
Denk aan ouders, broer en Marit, Mirjam, Charlotte en vele anderen………“

 

Toen hij vervolgens werkend aan zijn website ook nog deze website :http://www.mensenlinq.nl/overlijdensberichten/karlijn-karlijn-keijzer-en-laurens-van-der-graaff-5777700?aid=5777689 tegenkwam, leek het plaatje totaal.

 

Een gedicht, een gevoel. Zomaar beschreven uit medeleven, maar ook zelf besef. Dat opeens zo’n bizarre wending krijgt door deze pijnlijke overeenkomst.

De bezoeker zocht in Google op de combinatie vliegramp en Laurens van der Graaf en kreeg vervolgens zo’n gedicht onder ogen.

 

Het maakte wel de doelstelling van Laurens zijn gedichten compleet.zoals hij zelf op zijn website schrijft “Gedichten moeten een spiegel zijn voor de lezer. Mijn gedichten komen recht uit mijn hart en ziel en treffen daarom vaak ook het diepste gevoel van de lezer ervan“ Dat is blijkbaar gelukt!

 

Share

Geef een reactie