Over Laurens

Hij kwam op 22 november 1970 ter wereld in Groot-Ammers. Al vroeg op school bleek Laurens een groot creatief vermogen te hebben. Zingen, acteren en later ook schrijven kwamen in de tijd al naar boven. Als volwassen man zijn al deze talenten ontwikkeld en uitgegroeid tot een heerlijke hobby en tijdverdrijf.

Zanger en dj

Zijn hele leven is Laurens bezig met muziek. Als kleine jongen zong hij al voor zijn klasgenootjes in de bus onderweg naar ieder schoolreisje, deed hij mee met de  schoolmusical en draaide hij al met zijn eigen ‘drive in show’ in de speeltuin. Bij het ouder worden liet hij het zingen een lange tijd voor wat het was en stortte hij zich volledig in de lokale en regionale radio. Bij diverse omroepen maakte hij verschillende programma’s, die allemaal één overeenkomst hadden: goede muziek. Het ‘creatieve wonderkind’ maakte ruim 20 jaar radio-, en later ook televisie- programma’s , produceerde jingles en reclameproducties en werkte achter de schermen als (eind-) redacteur, producent en organisator. Daarnaast werkte hij als DJ in verschillende discotheken en op feesten en partijen.

Maar ook zijn passie voor het zingen liet hem niet los. Door het meedoen aan verschillende wedstrijden ontdekte hij het plezier in entertainen en zingen. Samen met Rubina, Esther en Ronald vormde hij een tijdje de vocalgroep ‘Still Grazy’ en trad hij op tijdens braderieën, feesten en partijen. Na het opheffen van de groep ging hij solo verder en richtte zich steeds meer op het totale entertainment.

Tegenwoordig zingt Laurens ook in de christelijke band All4One, waar hij zijn talent mag gebruiken om God te dienen.

Gedichten en verhalen

Nadat hij in de vijfde klas in aanraking kwam met gedichten was Laurens verloren. Hij vond een manier om zijn emotie onder woorden te brengen en dat leverde bijzondere gedichten op. Van een liefdesgedicht van 6 kantjes (!) tot emotionele gedichten rondom zin scheiding, zijn nieuwe liefde, de liefde van God en emotionele gebeurtenissen zoals ziekte en dood in zijn omgeving. Want als er iets kenmerkend is in de gedichten van Laurens is het wel het echte, het identieke, de emotie.

Bundel: Speelplein van genade

Met name de gedichten over zijn (weder-) bekering tot God en de geboorte van zijn dochter Jerina inspireerde tot een aantal mooie gedichten die gebundeld zijn in de bundel ‘Speelplein van genade’.

De bundel is te bestellen via o.a Bol.com

Speelplein van genade weerspiegelt de innerlijke strijd van schrijver Laurens van der Graaf, nadat hij, als een verloren zoon, terugkeert in Gods plan. Van de weg terug, met de daarbij behorende twijfels tot aan het openbaar belijden van zijn geloof. Maar ook de tegenslagen die hij onderweg tegenkomt, zoals het verwerken van zijn verleden en het moeilijk krijgen van kinderen, beschrijft hij zeer gevoelig en openhartig in zijn gedicht. Het zijn juist die gedichten die een inkijk geven in het leven van een beschadigd man die zijn wonden laat helen door Goddelijke Liefde. Hoewel de gedichten erg persoonlijk zijn, zijn ze herkenbaar en werken daarmee versterkend voor diegenen die een dergelijke situatie ook tegenkomen in hun leven. Welke christen heeft er, bij ernstige tegenslag, niet naar de hemel geschreeuwd om Zijn hulp? Zoals David deed in zijn vele psalmen? Maar schreeuwen naar God is nog altijd beter dan helemaal niet met Hem praten. De gedichten zijn soms herkenbaar, soms ontroerend, maar bovenal eerlijk uit het hart geschreven. Hoe je met vallen en opstaan mag leren spelen op het speelplein van Genade.