Mijn laatste blog ?

eindtijd gedicht

Wanneer de theorieën over de vierde bloedmaan waar zijn. dan zal dit waarschijnlijk mijn laatste blog zijn. Volgens deze ‘Bijbelse’ uitleg zal de vierde bloedmaan, die op een Joodse feestdag valt, het einde ter tijden aankondigen, of volgens sommigen de terugkeer van Jezus op onze aarde. Gezien dit natuurverschijnsels aankomend weekend zal plaatsvinden zet dit me aan het denken.

Is het einde van de wereld nabij?

Ook ik lees de krant en kijk het nieuws. De verschrikkingen in de wereld laten ook mij elke dag meer verlangen naar de terugkeer van onze Heer. Maar of ik dit nu één op één kan koppelen aan wetenschappelijke berekeningen op Bijbelse uitspraken, daar heb ik toch mijn twijfels over.

Nu kan ik een groot aantal Bijbelse teksten erbij nemen, die de theorie over de bloedmaan bewijzen én ontkrachtten. Maar dat zal tekort doen aan wat Jezus zelf hierover heeft gezegd. Wat boven alles uit in mij bovenkomt is de vraag of ik nu bang moet zijn? En dan bang voor wat ?
Bang voor het einde der tijden, de verwoesting van alles om me heen, het verliezen van mijn dierbaren of zit de angst dieper, en moet deze ook dieper zitten; zit het dan wel goed met mij?.

Want ben ik die dienaar die iedere dag bewust is van de terugkeer van zijn Heer? Of besteed ik liever mijn aandacht op wat er om me heen gebeurt, met de wereld, met mijn land, met mijn gezin, mezelf? Ben ik zo egoïstisch geworden dan ik opgeslokt wordt door wereld en maatschappij dat ik daardoor vergeet mijn tijd en aandacht aan Jezus te geven? Roep ik, of roepen wij misschien, hiermee niet zelf het oordeel over ons af?

Persoonlijk ben ik van mening dat de dag van het oordeel voor mij komt wanneer Jezus terugkeert op de wereld of wanneer ik mijn ogen voorgoed sluit. Uiteraard hoop ik dat de kans op de laatste groter is, want ook ik wil mijn kind zien opgroeien en genieten van wat God mij geeft. Maar wanneer ik mijn ogen sluit, en dat kan net zo goed vandaag of morgen zijn, is mijn kans op een ‘goed leven’ voorbij. Ook dan kan ik mijn fouten niet meer herstellen en zal ik op de dag van het oordeel me moeten verantwoorden voor de Vader! Het maakt dus, naar mijn mening, niet uit of ik rekening houden moet met de terugkeer van Jezus, het einde der tijden, een bloedmaan of een wereld oorlog of dat ik morgen wordt thuisgehaald door de Vader! Ieder moment van de dag moet ik bewust zijn van mijn sterfelijkheid, en daarmee mijn verantwoording aan Hem die mij geschapen heeft!

Het zou te naïef zijn om te zeggen dat alle eerdere aankondigingen van het einde der tijden niet waar waren en dus deze ook wel verkeerd zou zijn. Bewust blijven van het feit dat we in de eindtijd leven is en blijft belangrijk. Maar Jezus vraagt ons niet om bang te zijn, en al helemaal niet om Zijn aankondigingen wetenschappelijk uit te rekenen, wat Hij vraagt is te vertrouwen op Hem. In de wetenschap dat al mijn zonden vergeven zijn, door Zijn werk aan het kruis!

Amen

Laurens van der Graaf – 2015

Share

Geef een reactie