Wat als (vliegtuigramp 2014)

Wat als…

Als ik nu eens was vertrokken
en in dat vliegtuig was gestapt
wat had ik dan achter me gelaten
had ik gezegd; ik hou van je
en had je dan gesnapt
waarom ik je niet voor even
maar voor altijd moest verlaten?

als ik nu eens was gaan vliegen
met die ene rampzalige vlucht
had ik dan alles al gezegd, gedaan?
goed gemaakt, fouten hersteld
uitleg over dat gerucht
of waren antwoorden met mij
de oneindigheid in gegaan?

Voor hen, die ik had moeten zeggen
dat het me van dat alles, vreselijk spijt
bij deze dan, u weet toch hoe het gaat
net als voor hen, tegen wie ik nog wil zeggen
onze liefde kent geen plaats of tijd
ik zeg het nu in het besef
op een moment is het te laat!

(geschreven naar aanleiding van de vliegtuigramp met de Boeing 777 van Malaysia Airlines, juli 2014)


Laurens van der Graaf – 2014 Uit : ‘Speelplein van genade’ (ISBN 9789402126075)

–  Bestel boekje –

 

 
Share

4 gedachten over “Wat als (vliegtuigramp 2014)”

 1. Dag Laurens
  wat heb jij een prachtig en aangrijpend gedicht geschreven.
  Mariska heeft het mij laten zien op face book.
  Vind je het goed als ik hem doorstuur naar onze predikant? Hij heeft het er uitgebreid over gehad in zijn preek. fijn dat wij dit kunnen delen, en ik wil het ook graag met anderen delen.
  vriendelijke groeten Ome Jan en Tante Teuni

 2. Beste Lenette,
  Wat een bijzondere overeenkomst en wat een schrik voor jou! Bedankt voor je mooie reactie. Iedere ziel ontnomen op deze wijze is een tragedie voor familie en vrienden, maar ook voor ons als land! Laten ‘we’ koesteren dat we nog leven en genieten van ieder moment!

  Laurens

 3. Hallo Laurens, jouw gedicht heeft een geweldige shock bij mij teweeg gebracht, ik vond het heel erg mooi, maar misschien weet je het niet maar er zat daadwerkelijk een Laurens van der Graaff in het vliegtuig. Hij was de lievelingsdocent Nederlands van mijn dochter Kaya op het Geert Groote College Amsterdam. Zij kan erg goed schrijven en dichten en daar heeft hij haar altijd in gestimuleerd. Zij stuurde mij vandaag een berichtje met iets over hem wat ik probeerde op te zoeken en zo kwam ik terecht bij jouw bericht, bizar gewoon die ene letter verschil, koester dat jij nog leeft.

  Groet, Lenette

Geef een reactie